Spela klippet och hör centrumutvecklare Lisa Söderholm berätta hur den nya drive-in-tjänsten fungerar och hur den ska hjälpa handeln. Foto: SVT/Hamed Ubaidi-Karlsson

Drive in-tält ska rädda den lokala julhandeln

Uppdaterad
Publicerad

En drive-in-lösning ska rädda den lokala julhandeln när hårdare pandemirekommendationer sätter stopp.

– När de nya restriktionerna kom syntes det direkt att vi lyssnade och stannade hemma. Därför behövs de här kreativa lösningarna nu, säger Lisa Söderholm, centrumutvecklare på Kalmar city.

Efter ett initiativ från centrumföreningen Kalmar city och fastighetsbolaget P&E fastighetspartner, som bland annat äger gallerian Baronen, är det nu möjligt att beställa varor från butikerna i centrala Kalmar och hämta på ett gemensamt upphämtningsställe.

– Det här är en av flera tjänster för att kunna handla lokalt just nu under pandemin. Det är en drive-in och inget revolutionerande som kommer lösa hela krisen, men vi tror att det kan vara en tankeställare för att lyfta den lokala handeln, säger Lisa Söderholm och fortsätter:

– Det här är viktigt på så många sätt. Handeln i Kalmar är vår näst största arbetsgivare och det är väldigt många arbetstillfällen som står på spel i detta.

I klippet hör du hur den nya drive-in-tjänsten fungerar.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.