Foto: TT Bild

Drömresa förstörd av avföring – kräver tillbaka 200 000 kronor

Uppdaterad
Publicerad

En kvinna från Mörbylånga hade sparat ihop till sin drömresa. Men resan blev inte vad man hade hoppats. I en anmälan till Allmänna reklamationsnämnden (ARN) skriver kvinnan att allt blev förstört av stinkande avloppsvatten.

Födelsedagen skulle firas med barn och barnbarn på en strand i Vietnam. Drygt 200 000 kronor kostade kalaset, men redan vid ankomsten började sällskapet ana att resan inte skulle bli vad man hoppades på.

I en anmälan till ARN skriver kvinnan att man redan vid ankomsten till hotellet kände en illaluktande stank som kom från ett avlopp vid hotellet som mynnade ut i badvattnet.

Mörbylånga

”Kunde absolut ej bada”

”Värre blev det efter några dagar då det så kallade avloppsröret raserades efter ett regnoväder under natten, vilket resulterade i att mycket orent vatten rann rakt ut i badvattnet. På grund av ovanstående kunde vi absolut ej bada vid hotellets strand!!!!!”, skriver kvinnan i sin anmälan.

I anmälan anser kvinnan att resebolaget ägnat sig åt vilseledande marknadsföring, och att hennes drömresa därför blev helt förstörd.

Kvinnan kräver nu tillbaka hela summan på drygt 200 000 kronor från resebolaget Tui som annordnade resan. Företaget har sagt nej till kvinnans krav.

Har avslutat samarbetet med hotellet

Resebolaget berättar för SVT Nyheter Småland att de inte kommenterar specifika fall, men att de ”alltid jobbar hårt för att våra kunder ska vara nöjda med sin upplevelse oavsett var i världen man reser.” I ett mejl skriver Adam Györki, kommunikatör på Tui, att de årligen kontrollerar att hotellen uppfyller de krav som resebolaget ställer på hygien.

– Vi känner till de klagomål som framförts vad gäller dålig lukt på den stranden. Även om doften ligger utanför vår kontroll och inte kommer från hotellet har vi avslutat samarbetet med hotellet då våra kunder helt enkelt inte varit nöjda, skriver Adam Györki.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Mörbylånga

Mer i ämnet