Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Bank Bergström, vd för e-handelsbolaget Nordic Nest i Kalmar ser väldigt positivt på framtiden. Målet är att om fem år har 800 anställda. Foto: Kaisa Lappalainen

E-handelsföretag expanderar – kan ge 500 jobb i Kalmar

Uppdaterad
Publicerad

Företaget Nordic Nest – med 300 anställda i Kalmar – har idag fått tillgång till mer mark av kommunen. Nu planerar man för en expansion som kan ge 500 nya jobb i Kalmar.

Det har gått ett år sedan e-handelsföretaget Nordic Nest flyttade in i nya lokaler vid Flygstaden i Kalmar. Företaget har idag 300 anställda och har de senaste åren gått bra.

Nu vill man expandera, och idag har man förvärvat 23 000 kvadratmeter ny mark. Planen är att gå från 300 till 800 anställda i Kalmar under de närmaste fem åren.

– För att fortsätta den starka tillväxten och bygga bolaget med Kalmar som bas för en global verksamhet, finns ett stort behov att säkerställa expansionsmöjligheter i form av mark och på så sätt framtida ytor för lager och kontor, säger Nordic Nest VD Bank Bergström.

– Jag är naturligtvis väldigt glad idag. Nordic Nest har haft en fantastisk utveckling och håller nu på att bli ett av de större bolagen i Kalmar. Med planen för framtida expansion, sänds en mycket tydlig signal om att Kalmar är en expansiv kommun. De jobb som skapas är inte minst viktiga för att pressa tillbaka ungdomsarbetslösheten, säger kommunstyrelsens ordförande Johan Persson (S).

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer