Så här såg det ut på flera skattekontor förra året Foto: SVT

Efter deklarationskaoset – nu kommer de vanliga brevlådorna tillbaka

Publicerad

2017 tog skatteverket helt tog bort de vanliga brevlådorna för inlämning av deklarationen. Men digitaliseringen höll inte hela vägen. Människor samlades ändå utanför skattekontoren – och nu kommer brevlådorna tillbaka.

När brevlådorna togs bort utanför skattekontoren så var säkerheten huvudfaktorn. Men när det väl var dags för deklaration 2018 så blev det inte som Skatteverket tänkt. Människor fattade inte grejen och ville ändå lämna in sina deklarationer som man alltid gjort.

När brevlådorna saknades så hittades andra okonventionella lösningar.

– Vi såg hur människor försökte knöla in brev genom dörrspringor på skattekontoren bland annat, säger Anna Sjöberg som är deklarationsexpert på skatteverket till SVT.

Tillfälligt tillbaka

Därför har Skatteverket nu beslutat att under deklarationstiden tillfälligt återinföra den klassiska brevlådan på ett 60-tal platser i landet för de fåtal procenten som föredrar det sättet.

– 90 procent av befolkningen deklarerar digitalt. Men vi har lyssnat på behovet och det är därför som brevlådorna kommer tillbaka, säger Anna Sjöberg.

Samtliga kontor med tillfällig brevlåda finns listade hos Skatteverket.

Här finns brevlådorna i Småland

Visa

Kalmar

Oskarshamn

Vimmerby

Västervik

Ljungby

Växjö

Älmhult

Gislaved

Jönköping

Nässjö

Tranås

Vetlanda

Värnamo

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer