Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
En pokal i lego var den enda minnet som räddades från branden. Foto: Frida Lindhe /SVT

Klubbstugan brann ner – en pokal i lego är det enda som finns kvar

Uppdaterad
Publicerad

En ny klubbstuga, ett nystartat A-lag i fotboll och en satsning på ett stort aktivitetsområde. Föreningen Braås GOIF såg bara mörker för fem år sedan, men idag är det andra tongångar i den nya klubbstugan.

I slutet av december 2017 brann Braås GOIF:s klubbstuga ner till grunden. När räddningstjänsten kom till platsen var stugan helt övertänd och polisen misstänkte att branden var anlagd.

Ordförande i föreningen, Johan Schwab, väcktes av den tragiska nyheten.

– Brandkåren ringde mig mitt i natten och efter det satte jag mig i bilen och körde ner till stugan. Det var ju ingen rolig dag om man säger så, säger han.

En pokal i lego är sista minnet

Saker som gick förlorade i branden var bland annat lagfoton, gamla pokaler, priser och vimplar – minnen som bevarats under åren sedan klubben startades år 1925.

Men en sak klarade sig, en pokal av lego från 80-talet.

I klippet ovan visar Johan Schwab pokalen, det sista minnet som finns kvar.

Cykelbana i VM-status

2017-2018 var kortfattat en dyster tid för klubben – men nu börjar det ljusna.

En ny klubbstuga, som enligt Johan Schwab är mer ändamålsenlig än den förra, är på plats och för första gången på ungefär nio år har föreningen ett A-lag i fotboll.

Men det största är kanske vad som ska hända härnäst: Ett stort aktivitetsområde ska uppföras där föreningens grusplan funnits tidigare.

– Det är en massa saker som vi ska bygga på vår gamla grusplan. Det är jätteroligt.

Klart i höst

Padelbanor, en yta för t.ex. yoga, ett utegym, en motorikbana för småbarn, en allaktivitetsplan, boulebanor, en hinderbana och en pumptrackbana med VM-status – allt detta ska finnas på området.

Bygget finansieras genom bidrag och planeras vara klart i september det här året.

Så här planeras det stora aktivitetsområdet att se ut. Foto: Frida Lindhe /SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.