Mönsterås kommun stänger ner alla sporthallar, idrottsanläggningar och fritidsgårdar efter utbrott av covid-19. Foto: SVT

Efter stora skolutbrottet – Mönsterås stänger ner fler verksamheter

Uppdaterad
Publicerad

SVT kunde på tisdagen berätta om den stora utbrottet av covid-19 på Ljungnässkolan i Mönsterås med cirka 50 bekräftat smittade. Detta leder nu också till att kommunen stänger ner alla sporthallar, idrottsanläggningar och fritidsgårdar.

Efter ett möte med smittskyddet under tisdagen beslutade kommunen att fortsätta hålla Ljungnässkolan stängd – minst fram till den 8 mars. Anledningen är den stora smittspridningen som pågått på skolan, med minst 50 smittade bland elever och personal.

Skolan har varit stängd sedan den 19 februari, men smittspridningen har trots det fortsatt, och det får nu kommunen att agera på fler håll.

”Avråder från all gruppaktivitet”

Fram till den 10 mars kommer alla kommunens sporthallar, idrottsanläggningar och fritidsgårdar att hålla stängt.

– Vi måste göra allt vi kan från kommunens sida för att smittspridningen i samhället ska minska. I ett läge när en grundskola är stängd anser vi att det är rimligt att barn och unga begränsar sina kontakter även utanför skolan. Vi avråder också från andra fritidsaktiviteter i grupp. Vi uppmanar alla till extrem följsamhet till myndigheternas rekommendationer och stor försiktighet när man rör sig ute i samhället, säger Anders Johansson (C), kommunstyrelsens ordförande, och Robert Rapakko (S), oppositionsråd, i ett gemensamt uttalande.

Sporthallar och idrottsanläggningar är öppna för skolans verksamhet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.