Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Cirkusfestivalen till Blädinge – efter två års väntan

Uppdaterad
Publicerad

Den skulle ha ägt rum redan för två år sen men fick skjutas upp på grund av pandemin. Under helgen har det varit full fart på Tyrolen i Blädinge. Lördagen var barnens egen dag.

– Vi ville få ihop det här med landsbygden och cirkus, att de skulle få mötas på något vis, säger Kristina Eriksson som är festivalgeneral.

Kristina fick idén att förlägga festivalen just till Blädinge tack vare föreställningen Tractor Circus. Deras koncept gick ut på att uppträda på traktorer. Just konstellationen bakom Tractor Circus var bokade till när festivalen ursprungligen skulle ha ägt rum 2020, men eftersom de inte jobbar tillsammans längre så de kommer inte till festivalen. Och det är inte den enda programpunkten som fått ändras.

– Det är ett helt nytt program faktiskt förutom några få akter som kör fortfarande. Men allt har ju fått starta om, säger Kristina Eriksson.

Familjedag på lördagen

Festivalen startade på fredagskvällen och fortsätter även under lördagen med professionella nycirkusartister som uppträder. Men under dagen var det barnens tur att få uppleva konstformen, både i form av en föreställning och genom att själva prova på olika konster.

– Vi ville att det skulle vara helt gratis så att alla hade möjlighet att komma hit. Då har vi satsat på ett kalas, säger Kristina Eriksson. 

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.