Lokalerna på Östra skolan ekar tomma i några dagar till. Foto: Jonas Ekströmer/TT

Efter utbrottet på Öland – fortsatt distansundervisning på Östra skolan

Uppdaterad
Publicerad

Efter utbrott av coronaviruset bland högstadieelever i Mörbylånga kommun fick två skolor gå över till distansundervisning. Nu är eleverna välkomna tillbaka – på en av skolorna.

Det var i början av förra veckan som Färjestadens högstadium skickade hem sina högstadielever, efter att smittspridningen ökat på skolan. Några dagar senare följde Östra skolan efter, då nio elever konstaterats smittade.

På måndagen denna veckan var eleverna tillbaka på Färjestadens högstadieskola.

Corona i Kalmar och Kronobergs län

– Det känns jättebra. Men vi tänker fortfarande på handhygien och att hålla avstånd, och vi blandar inte klasser, säger rektorn Lena Rickardsson.

Under förra veckan uppmanade skolan alla elever på högstadiet att testa sig. Det har resulterat i att ”en handfull” nya fall har upptäckts, enligt Lena Rickardsson. Totalt har 25 elever konstaterats smittade senaste veckorna.

Östra skolan fortsätter

Östra skolan fortsätter dock med distansundervisningen för högstadieeleverna, tidigast får de komma tillbaka på onsdag.

– Det beror på om det visar sig att det finns fler fall. Då kanske det finns anledning att låta dem stanna hemma veckan ut, säger skolchefen Mattias Mild.

Veckorna 41-43 har totalt 19 elever konstaterats smittade med coronavirus.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Corona i Kalmar och Kronobergs län

Mer i ämnet