Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Hundratusentals har delat efterlysningen av den försvunna 17-åringen i Ljungby. Foto: TT & SVT.

Efterlysningen av försvunne 17-åringen har nått miljontals

Uppdaterad
Publicerad

Efterlysningen av den 17-åring som försvann i Ljungby natten till den 5 december har under helgen blivit viral. Inlägget har fått stor spridning tack vare kändisar med många följare och har delats hundratusentals gånger.

17-åringens mamma Erika har använt sig av sociala medier för att efterlysa sonen, som nu alltså varit försvunnen i en månad. Något som under helgen nådde en kulmen med flera hundratusen delningar.

Delats av Ingrosso och Zara Larsson

Inlägget har delats nationellt och har fått en skjuts av att flertalet kändisar delat det. Bland annat Zara Larsson, Bianca och Benjamin Ingrosso, Bingo Rimér och Charlotte Perelli, som tillsammans når miljontals följare.

Förslaget att ta hjälp av kändisar för att dela efterlysningen kom från en väns dotter.

– Jag tyckte att det var en bra idé. Man har sökt i dessa områden så mycket, så jag tror att han kanske är någon annanstans och då är det viktigt med publicitet, säger hon.

Ger hopp

Erika började med att höra av sig till en känd komiker som delade inlägget och därefter drog en kedja av delningar igång på flera kändisar och influencers konton. Det stora deltagandet från allmänheten ger lite ljus i mörkret och nu hoppas familjen på att få in värdefulla tips.

– Vi lever i skräck och då är det lätt att tappa tron. Det här engagemanget lyfter oss lite, det ger hopp och styrka, säger hon.

Vädjar om hjälp

Något som Erika önskar är att alla i landet som har tillgång till någon form av övervakningskamera tittar igenom filmen från den dagen då hennes son försvann.

– Det blir för stort för polisen att kolla det, de kan inte göra det på egen hand. Men jag skulle vilja att alla affärer och bensinstationer tittar på sin videoövervakning för att se om han varit i närheten.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Försvunnen 17-åring i Ljungby

Mer i ämnet