Det brutala personrånet inträffade i mars. Fyra månader senare kunde en misstänkt gripas – på polisstationen. Foto: SVT Arkiv/TT

Eftersökt rånare greps av en slump

Uppdaterad
Publicerad

En man som misstänks för det brutala personrånet i Konga i mars har gripits. Mannen var anhållen i sin frånvaro och påträffades av en slump – i receptionen på polishuset i Växjö.

Mannen, som är i 25-årsåldern, var i kontakt med polisen ett helt annat ärende.

Då insåg polisen att mannen var den person som man eftersökt misstänkt för det brutala överfallsrånet i ett bostadshus i Konga i mars. Han greps då i receptionen på polishuset i Växjö.

LÄS MER: Attackerades med basebollträ och golfklubba

Anhållen i sin frånvaro

Mannen har varit anhållen i sin frånvaro sedan den 8 juni, misstänkt för rånet. Det visste dock inte polisen när mannen kontaktade dem. Det rörde sig inte om en medveten fälla – utan om en slump.

Han greps vid lunchtid på onsdagen.

– Det uppdagades vem man hade framför sig och då greps han, säger Anna-Karin von Schoulz, kammaråklagare till Smålandsposten.

Misshandlades med golfklubba

Det var i mars i år som en man i 50-årsåldern attackerades av fyra män som trängde sig in i hans bostad i Konga.

Gärningsmännen ska ha använt både basebollträ och golfklubba under misshandeln. Rånarna ska ha kommit över saker av ett mindre värde i huset.

Framsteg i utredningen

Den gripne mannen kommer att förhöras under torsdagen tillsammans med sin försvarare. Än så länge är ingen annan än den gripne mannen formellt misstänkt för överfallet i mars.

Innebär det här ett genombrott i utredningen?

– Ja det är naturligtvis ett stort framsteg. Vi får se vad han lämnar för besked i förhören, säger Anna-Karin von Schulz, åklagare till SVT Nyheter Småland.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.