Det är hårt tryck på provtagningen och sjuk personal har fått testtider på måndag. Skolan stängde i onsdags då hälften av personalen var hemma sjuk. Foto: SVT/Ida Svensson

Efter coronastängningen – Eklövets förskola kan öppna på måndag

Publicerad

Förra onsdagen tvingades Eklövets förskola i Söderåkra stänga. En stor del av personalgruppen var sjuk.

Inledningsvis var planen att förskolan skulle hålla stängd resten av förra veckan, men efter att flera i personalen på grund av brist på testtider inte kunde testa sig för covid-19 så togs beslut att förskolan skulle hållas stängd till och med 2 december.

  – Vi har fått vänta på våra testresultat. Men nu är det en person som väntar på sitt provresultat. Men nu börjar de som blev sjuka först bli friska igen, de räknar med att vara tillbaka nästa vecka så vi kan öppna på måndag igen, säger Lena Sandgren Swartz, skolchef i Torsås kommun.

Corona i Kalmar och Kronobergs län

Barn som har föräldrar med samhällsviktiga jobb har kunnat vara på förskolan med frisk personal.

Fem konstaterade covid-fall

Totalt var 14 personer ur personalen sjuka, av dem har fem konstaterats ha covid-19. En väntar på provsvar ännu, uppger Lena Sandgren Swartz.

På Eklövets förskola i Söderåkra i Torsås kommun finns 4 avdelningar med totalt 62 barn.

 – Det har varit väldigt förstående föräldrar, informationen har legat ute på bland annat kommunens facebooksida och i stort sett alla kommenterar har varit empatiska och förstående, det har varit skönt att se, avslutar Lena Sandgren Swartz.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Corona i Kalmar och Kronobergs län

Mer i ämnet