Foto: TT

Utbildning i Ljungby läggs på is

Uppdaterad
Publicerad

Utbildningen International sales and marketing vid Högskolecentrum i Ljungby läggs på is. Det skriver Smålänningen.

Beskedet kommer från utbildningsanordnaren Linnéuniversitetet, som inte kommer att göra något intag av nya studenter inför höstterminen 2018.

– Man kommer att göra en översyn och se över kvalitén och utreda om man kan lösa så att utbildningen kan bli bättre, säger Annika Strand, pressansvarig på Linnéuniversitetet till SVT.

Kommunalråd Magnus Gunnarsson (M) anser att det finns en risk att beslutet ödelägger utbildningens goda samarbete med det lokala näringslivet i Ljungby, där många av studenterna gjort praktik.

– Jag tror inte Linnéuniversitetet förstår riktigt vad som omkullkastas, säger han till Smålänningen.

Nu kommer Högskolecentrum att söka samarbete med andra universitet och högskolor kring en liknande utbildning.

I dag går omkring 30 studenter på utbildningen i Ljungby.

Rättelse

I en tidigare version av den här artikeln uppgavs att Linnéuniversitetet skulle flytta alla sina ekonomiutbildningar till Kalmar, och att detta var skälet till beslutet kring utbildningen i Ljungby. Detta stämmer inte. Artikeln har uppdaterats med korrekta uppgifter.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.