• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Södertälje i Södertälje kommun, Stockholms län. Det brinner i en industrilokal med kraftig rökutveckling till följd. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Stockholm.

arkivbild Foto: Fredrik Sandberg/TT

Elev filmade klasskompis i duschen – döms till skadestånd

Uppdaterad
Publicerad

En 16-årig kille filmade en naken jämnårig elev i duschen. Under tisdagen dömdes han för kränkande fotografering i Kalmar tingsrätt.

Händelsen skedde förra året i ett omklädningsrum på en skola i Oskarshamns kommun. 16-åringen ska i smyg ha filmat en klasskamrat som stod naken i duschen. Efter händelsen berättade vittnen för den filmade eleven om händelsen.

Den filmade eleven krävde då att 16-åringen skulle radera filmen. Detta gjordes aldrig och filmen hamnade på nätet.

Oskarshamn

16-åringen menar att någon annan filmat sekvensen med hans telefon. Men tingsrätten bedömer att det utom rimligt tvivel var 16-åringen själv som filmade med sin telefon.

Nu döms 16-åringen till böter och till att betala 5000 kronor i skadestånd till offret.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Oskarshamn

Mer i ämnet