Stort pådrag vid Teleborg Centrum Skola i Växjö på tisdagsförmiddagen efter larm om misshandel. 15-årig misshandlad elev fördes med ambulans till sjukhus. Foto: Carl Carlert

Elev förd till sjukhus – misshandlades på skola i Växjö

Uppdaterad
Publicerad

En elev kring 15-års åldern blev misshandlad på Teleborgs centrumskola i Växjö och har förts med ambulans till sjukhus. Eleven är lindrigt skadad och stannar på sjukhus för observation. En minderårig person är gripen misstänkt för misshandeln.

– Det är för tidigt för att säga något om omständigheterna kring misshandeln, just nu inriktar vi oss på att hålla förhör med vittnen, säger Katarina Rusin, presstalesperson polisregion Syd.

Enligt uppgifter till SVT ska kniv ha använts i samband med misshandeln, stämmer det?

– Vi kan varken dementera eller bekräfta det i nuläget, säger Katarina Rusin.

Minderårig pojke gripen

En minderårig pojke greps i ett bostadsområde nära skolan och är just nu misstänkt för misshandel. Den misshandlade eleven fördes med ambulans till sjukhus.

– Vi har talat med den drabbade och vi är på plats på sjukhuset för att fortsätta prata med honom när det är möjligt, säger Katarina Rusin.

Det var klockan 11.48 under tisdagsförmiddagen som flera flera polispatruller larmades till platsen, även två fordon med ambulanspersonal fanns med vid insatsen.

Krishantering på skolan

Strax efter klockan 13.30 meddelade Växjö kommun i ett pressmeddelande att läget på skolan bedöms vara under kontroll och att eftermiddagen skulle ägnas åt krissamtal med eleverna och lärarna på skolan.

– Vi fokuserar på krishantering och pratar med elever om händelsen. Vi vet att det bruka komma reaktioner efteråt och vi förstärker elevhälsan under veckan. Just nu är det lugnt på och kring skolan, säger Anders Elingsfors, förvaltningschef på Växjö kommun.

Efter händelsen har många föräldrar rusat till skolan för att hämta sina barn.

– Vi har tillsynsansvar och vi ville inte släppa eleverna att utan att ha pratat med föräldrarna om vad som hänt, säger Anders Elingsfors.

Lindrigt skadad

Eleven är lindrigt skadad och stannar på sjukhus för observation, enligt uppgifter från Centrallasarettet i Växjö.

Händelsen utreds för närvarande som misshandel.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.