Foto: Carl Carlert

Man anhållen efter grov misshandel på skola i Alvesta

Uppdaterad
Publicerad

En elev ska ha blivit misshandlad på en gymnasieskola i Alvesta kommun under torsdagseftermiddagen. Händelsen rubriceras som grov misshandel och en 23-årig man är gripen.

Händelsen utspelade sig på Allbo lärcenter i Alvesta vid tvåtiden på torsdagseftermiddagen. Pojken uppger till polisen att han fått skär- och stickskador

– En elev ska ha blivit misshandlad av en person som inte går på skolan, säger Calle Persson, presstalesperson vid polisen.

Men om det förekom en kniv eller inte kunde polisen under fredagsmorgonen inte svara på.

– Det är oklart faktiskt, säger jourhavande förundersökningsledare Fabian Sandberg till SVT.

Rubricerades som mordförsök

Enligt polisens inre befäl blev pojken lindrigt skadad och behövde inte åka iväg med ambulans. Polisen har spärrat av skolan för att säkra eventuella spår.

– Det finns en hel del vittnen, säger Calle Persson.

En 23-årig man och en 17-årig tjej greps senare på eftermiddagen. Mannen är misstänkt för grov misshandel och flickan är släppt på fri fot.

När de greps var mannen misstänkt för försök till mord och flickan för anstiftan av försök till mord, men åklagaren ändrade brottsrubriceringen under torsdagskvällen.

– Åklagaren tyckte inte händelsen nådde upp till kraven, säger Fabian Sandberg.

”Ganska skärrat”

Skolans rektor Elisabeth Wernerson Johnson berättar för SVT att misshandeln skedde inomhus, men inte på en lektion utan i elevhallen.

Samtliga gymnasieelever har kunnat lämna skolan, som är stängd resten av dagen.

Hur är stämningen på skolan?

– Nu är det lugnt men innan var det ganska skärrat, säger Elisabeth Wernerson Johnson.

Under ett möte på eftermiddagen beslutade kommunen att skolan kommer vara öppen under fredagen.

– Men morgondagen handlar om att möta eleverna och att tala om det som har hänt, säger Gunilla Kaij Bevheden, chef på förvaltningen för arbete och lärande.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.