Genrerbild tagen i annan skola. Foto: TT.

Misstänks för olaga hot och knivbrott – nu är eleven tillbaka på skolan

Uppdaterad
Publicerad

Den 15-årige pojke som misstänks ha gått omkring maskerad och knivbeväpnad på gymnasieskolan Teknikum i Växjö var tillbaka i skolan under onsdagen.

Polispådraget vid Teknikum i Växjö var massivt under fredagen efter larm om att en maskerad och hotfull person rörde sig på skolområdet.

En 15-årig pojke togs in för förhör under fredagen men släpptes senare på kvällen. Enligt polisen pågår förundersökningen, som gäller olaga hot och brott mot knivlagen, fortfarande.

Trots detta har kommunen bestämt att den misstänkte, som är elev på skolan, från och med onsdagen är välkommen tillbaka i undervisning. Han anses inte längre utgöra något hot mot trygghet och säkerhet.

– Man har gjort den bedömningen, personal tillsammans med polis, säger Johanna Gunnarsson, verksamhetsutvecklare inom säkerhet på Växjö kommuns utbildningsförvaltning, till SVT Nyheter Småland.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.