Alva Sundström och Nellie Johansson går i trean och menar att det blir svårare att studera på distans. Men de har också förståelse för skolledningens beslut. Foto: SVT

Elevreaktioner: ”Inte motiverande sitta framför en dator i två månader”

Uppdaterad
Publicerad

I tisdags beslutade skolledningen att stänga Sunnerbogymnasiet i Ljungby efter att antalet smittade elever ökat. – Det kan bli svårare för oss som går i trean att få de betygen vi behöver för att söka vidare, det är alltid bättre att få undervisning i ett klassrum, säger Nellie Johansson.

Skolledningen tog beslutet att återgå till distansundervisning resten av skolåret efter att man konstaterat en snabb ökning av coronasmittade bland eleverna.

– Vi har beslutat att agera nu och inte riskera hamna i en mycket sämre situation, säger Jimmie Nilsson, gymnasiechef på Sunnerbogymnasiet Ljungby.

Men allt är inte kolsvart, menar Alva Sundström i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Corona i Kalmar och Kronobergs län

Mer i ämnet