Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
– Jag får helt enkelt träna på själv tills jag kan börja på riktigt igen, säger Elina Hermansson på Växjö Judoklubb. Foto: Frida Lindhe/SVT

Elina får inte träna judo – trots släppta restriktioner

Publicerad

Trots att inomhusträning för unga, födda 2002 och senare, nu är tillåtet igen har Växjö Judoklubb beslutat att inte starta upp för vårterminen.

– Vi tyckte inte att vi kunde köra en säker träning under de omständigheter som är nu, säger Jonas Ripsäter som är tävlingsansvarig och coach för klubben.

Anledningen till beslutet är att smittspridningen fortfarande är hög. Judo är också en sport som är extra utsatt under pandemin då den bygger på att man rör vid varandra. Nu siktar klubben istället på att starta upp den första mars.

– Vi hoppas att smittspridningen ska vara nere så pass mycket då att det känns tryggt att öppna igen med samma typ av träning som vi hade innan, säger Jonas Ripsäter.

Klubbmedlemmen Elina Hermansson, som SVT Nyheter Småland träffade för cirka två månader sedan, har varken kunnat träna eller tävla i judo på tre månader.

Drömmen om en judokarriär lever vidare

Att Växjö Judoklubb beslutat att hålla stängt betyder inte att alla följer i samma fotspår. Vissa gymnasieskolor med inriktning på judo runt om i Sverige har valt att öppna upp för träning igen efter att restriktionerna släpptes.

Elina Hermansson tror att detta kommer göra det tuffare för henne i framtida tävlingar, då dessa får ett försprång i sin träning. Trots detta väljer hon inte att deppa och drömmen om en karriär inom sporten finns fortfarande kvar.

– Jag får helt enkelt träna på själv tills jag kan börja på riktigt igen, då kommer jag kanske ikapp dem andra, säger hon.

Se klippet för att höra Elina Hermansson berätta om hur tiden sett ut den senaste tiden.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Corona i Kalmar och Kronobergs län

Mer i ämnet