Foto: SVT

Emil Hellkvist välkomnar polisanmälan mot politiker

Uppdaterad
Publicerad

Emil Hellkvist välkomnar att förbundet DHR anmäler Kalmar kommun till JO och polisanmäler socialnämndens ordförande Roger Holmberg (S).

– Jag har varit i kontakt med DHR och gett mitt medgivande till att de går vidare med anmälan. Jag har fastnat och tycker det är skönt att andra sätter ner foten och markerar att det han gjorde inte var okej.

För en tid sedan gick Roger Holmberg ut på Facebook och berättade detaljerade uppgifter om vilka ersättningar som cp-skadade Emil sökt och fått. Orsaken var att han ansåg att Emil själv uppgett falska uppgifter om sin situation.

Emil Hellkvist

”Känns framtvingat”

SVT har vid upprepade tillfällen sökt Roger Holmberg för en intervju men han har avböjt. I slutet av förra veckan gick han dock ut i en debattartikel på Barometern och bad Emil om ursäkt.

– Det är bra att han ber om ursäkt men tyvärr känns den framtvingad och är inte riktigt trovärdig. Han fortsätter ju gå till angrepp mot mig och hävdar att det är mitt fel eftersom jag redan hade hävt sekretessen.

”Mår psykiskt dåligt”

På frågan om en JO-anmälan mot Kalmar kommun och en polisanmälan mot Holmberg räcker har han inget bra svar.

– Både ja och nej. Eftersom det här pågått så länge så är det svårt att säga om jag tycker det räcker. Jag mår så psykiskt dålig av detta.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Emil Hellkvist

Mer i ämnet