Foto: TT

En anhållen misstänkt för våldtäkt i Växjö

Publicerad

Förundersökningarna går vidare kring anmälningarna om misstänkta våldtäkter under helgen.

I ett av fallen är en 19-årig man misstänkt för att ha våldtagit en 21-årig tjej på en efterfest i en lägenhet på Teleborg i Växjö. Mannen släpptes efter förhör men är fortfarande misstänkt.

– Förundersökningen fortgår men än finns ingen anhållen. I övrigt kan jag inte kommentera något mer, säger Yvonne Rudinsson, åklagare.

Våldfört sig på flickan

I ett av de andra fallen var det en 17-årig tjej som stod och skulle köpa tågbiljett vid stationen när hon blev påhoppad av en okänd man i 20-årsåldern. Mannen ska enligt polisen ha våldfört sig på henne på ett sätt som är att likställa med våldtäkt.

– En person är anhållen misstänkt för våldtäkt, han greps i närheten, säger Anna-Karin Davidsson, inre befäl hos polisen i Växjö.

Våldtäkt på nattklubb

Den tredje våldtäkten ska ha skett på en nattklubb i centrala Växjö natten till söndag. En 44-årig kvinna har anmält att hon har blivit våldtagen och det skedde när nattklubben var öppen. I nuläget finns ingen misstänkt för den våldtäkten.

Läs mer: Tre våldtäkter i Växjö under helgen

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.