Foto: TT/Arkiv

En gripen efter bråk på asylboende

Uppdaterad
Publicerad

Tre män i 30-årsåldern var inblandade i ett bråk på ett asylboende i Växjö under fredagseftermiddagen. En av dem greps misstänkt för misshandel.

Polisen larmades till asylboendet på gamla Quality hotel i Växjö vid 16-tiden på fredagen. Tre män födda 87, 89 och 91 hade börjat bråka inne på boendet av okänd anledning.

Försökte slåss med en tång

En av männen ska ha skallat en andra och även försökt slå honom med någon typ av tång, enligt anmälan. En tredje man ska även han ha slagit samma person med knytnävslag.

Enligt en motanmälan ska då den slagne då ha verbalt hotat de två männen och tagit fram en kniv, dock utan att rikta den mot någon eller skada någon.

Man greps

Efter ungefär en timme på platsen beslutade polisen att gripa en av männen, född 1987, för misshandeln med huvudet och försök till  grov misshandel med tången.

Den andra mannen, född 89, är även han misstänkt för misshandel  för knytnävsslagen men frihetsberövades inte. Den slagne mannen som uppgavs ha tagit fram en kniv är i nuläget inte misstänkt för brott, enligt polisen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.