Man förd till sjukhus efter båtbrand i Västervik

Uppdaterad
Publicerad

En båt började brinna i Västervik tidigt på måndagsmorgonen. Mannen som befann sig i båten vaknade av brandlarmet och fick snabbt ta sig ut.

Båten stod uppställd på land i gästhamnen i Västervik när den av ännu okänd anledning började brinna på måndagsmorgonen. Mannen som befann sig på båten vaknade av brandvarnaren som tjöt och fick snabbt ta sig ut.

– Det brann för fullt när vi kom fram, branden är släckt nu och det är egentligen bara skrovet kvar på båten, säger räddningstjänstens insatsledare Willy Wernersson.

Mannen som befann sig på båten fördes till sjukhus, men enligt polisen ska det inte handla om några allvarliga skador.

Vinden låg rätt

Det finns i nuläget inga misstankar om brott. Enligt räddningstjänsten är det ren tur att inte elden spred sig till fler båtar i gästhamnen.

– Vinden blåste bort från övriga båtar, hade vinden legat åt andra hållet hade fler båtar drabbats, konstaterar Willy Wernersson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.