En man greps misstänkt för branden i butiken på Norrgatan. Foto: Carl Carlert

En man gripen för bil- och butiksbrand i Växjö

Uppdaterad
Publicerad

Under lördagsmorgonen brann det både i en butik och flera bilar i Växjö. En person greps senare under eftermiddagen misstänkt för båda bränderna.

Första larmet kom strax före klockan nio. Då brann det i en butik på Norrgatan. Någon timme senare kom nästa larm. Den här gången brann det i flera bilar på Blästergatan. Under eftermiddagen meddelade polisen att en person är gripen misstänkt för att ha anlagt bränderna. En anmälan om grov mordbrand respektive grov skadegörelse har upprättas.

Det var i samband med att polisen var på brandplatsen där det brann i bilarna som polisen kunde gripa en man i 20-årsåldern.

– Mannen är misstänkt för grov mordbrand och för grov skadegörelse, säger Evelina Olsson som är presstalesperson för Polismyndigheten i syd.

Misstanken om grov mordbrand gäller butiken på Norrgatan i Växjö. Misstanken om grov skadegörelse gäller de fyra bilarna som blev skadade i samband med branden.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.