Minderårig inte längre misstänkt – förhörs som vittne istället

Uppdaterad
Publicerad

En av de sex personerna som misstänkts vara inblandade i den stora garagebranden i Färjestaden är avskriven från utredningen. Han har istället förhörts som vittne eftersom han ska ha varit på platsen när det hände.

Det var natten mellan den 13 och 14 juli som det började brinna i två garagelängor i Färjestaden och ett 15-tal bilar förstördes. Kort därpå anhölls en 19-åring, hemmahörande i Mellansverige, misstänkt för grov mordbrand.

Samma natt inträffade även ett antal mindre bränder och skadegörelse. För två veckor sedan bekräftade Kjell Jannesson att ytterligare fem personer var misstänkta för grov mordbrand. Två personer från Mellansverige som är i samma ålder som den häktade 19-åringen – och tre lite yngre personer som är hemmahörande i Kalmar län.

Garagebrand i Färjestaden

Minderårig avskriven

Det är en av de yngre som nu skrivits av från utredningen

– Vi har avskrivit misstankarna för en av de misstänkta, det handlar om en person som är minderårig, säger Kjell Jannesson.

Han ska ha varit på platsen men han ska inte ha gjort sig skyldig till något brott.

– Ett vittnesförhör har hållits med personen och det kan användas vid en rättegång. Det kallas bevisupptagning utom huvudförhandling.

19-åring omhäktas

Skadeståndsanspråken har börjat trilla in. Det var många som blev av med sina bilar och som kräver ersättning.

Åklagaren Kjell Jannesson har begärt att häktningstiden för 19-åringen som är misstänkt för grov mordbrand ska förlängas med ytterligare två veckor.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Garagebrand i Färjestaden

Mer i ämnet