Krocken skedde i närheten av Rotsö. Foto: Google maps

En person död och en skadad efter båtkrock utanför Västervik

Uppdaterad
Publicerad

En man i övre medelåldern har omkommit efter att två båtar krockat i Västerviks kommun under onsdagsmorgonen. Ytterligare en person har förts till sjukhus och vårdas för lindriga skador.

En man i övre medelåldern har avlidit efter att två fritidsbåtar krockat i hög fart i närheten av ön Rotsö, nordost om Västervik, enligt polisen. Mannens anhöriga är underrättade.

Ytterligare en person är förd till sjukhus och vårdas med lindriga skador. Enligt Region Kalmar län rör det sig om en person i 50-55-årsåldern.

Båtarna undersöks

De båda båtarna bogserades till land för att genomgå en teknisk undersökning. Polisens presstalesperson Åsa Emanuelsson meddelar att det är för tidigt att säga om något brott har begåtts.

– Det är för tidigt att säga. Det måste utredas, säger hon.

Olyckan inträffade strax efter klockan sju på onsdagsmorgonen.

– De två personerna ska enligt initiala uppgifter ha färdats i varsin båt och av oklar anledning krockat med varandra, säger Joakim Jansson, säkerhets- och räddningschef för Västerviks kommun.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.