Arkivbild.

En poäng räcker för IFK Kalmar – kan bli klara för allsvenskan i dag

Publicerad

Klockan 13 i dag börjar matchen som kan bli historisk för IFK Kalmar. Och tränaren Jonas Walfridsson tror att laget klarar av att fokusera när de möter Assi IF på Gröndals IP.

– Det är en tuff match för oss. Assi är verkligen ett lag som har bra kvalitéer. Men eftersom de fick stryk av Växjö har de ingenting att spela för, så det är svårt att veta hur de kommer att spela, säger tränaren Jonas Walfridsson.

En poäng i dagens match räcker för att säkra laget i högsta serien. Och spänningen märks av bland spelarna.

– Det är väl klart man är nervös. Jag tycker att man ska vara nervös inför matchen också, den gäller ju som sagt en del, säger Emma Jones, back i IFK Kalmar.

Assi IF beskriver Jonas Walfridsson som ett hårt arbetande lag som är noggranna i försvarsspelet. Men fokus ligger på den egna prestationen.

– Vi går ut och spelar vårt spel. Vår lagmoral – att vi får fram den – är avgörande för att det ska gå bra, säger Emma Öjert, mittfältare i IFK Kalmar.

Nilsén skadad

Inför matchen är Josefine Nilsén inte med. Det är dessutom oklart om Valerie Carlson är spelklar.

– Hon har lite problem med en baksida. Vi hoppas givetvis att hon är med, säger Jonas Walfridsson.

Klubben räknar med publikfest i eftermiddag med uppemot 1500 besökare och i så fall publikrekord.

– Det betyder jättemycket att vi får spela hemma sista matchen. Vi hoppas på mycket publik och stöd, säger Sofia Olsson, mittfältare i IFK Kalmar.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.