Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
– Fast det är så förfärligt sorgligt, kan man ändå skratta åt sekvenserna, säger Eriks mamma Rosita Karlsson i klippet som sörjer sin son. Erik (i svart) fick ett hjärtstopp under Sylvesterloppet. Foto: Johan Nordström/privat

Unga löparstjärnan Erik Karlsson dog under tävling – nu har hans liv blivit film

Uppdaterad
Publicerad

På nyårsafton 2021 kollapsade 23-åriga Erik Karlsson mitt under Sylvesterloppet i Kalmar. Hans liv gick inte att rädda, men bilden av den levnadsglade löparen lever vidare. Nu har hans löparkompis Johan Nordström gjort en film om hans liv.

– Den handlar om vem han var när han växte upp och att han var löpartokig. Erik var en väldigt fin person i klubben. Han var positiv och en som alla gillade att hänga med. Så jag ville göra någonting för att man skulle minnas honom, säger Johan Nordström.

I filmen intervjuas föräldrar, hans flickvän, kompisar och klubbkompisar. Eriks mamma, Rosita Karlsson, som sett filmen säger att det är fin blandning av sorg och levnadsglädje.

– Fast att det är så förfärligt sorgligt så kan man sitta skratta åt sekvenser. Det är en väldigt varm film som får fram det bästa som stämmer med Erik, säger Rosita Karlsson.

Se bitar ur filmen och mamma Rosita Karlssons sorg efter sonen i klippet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.