Under lördagsförmiddagen hade ett 100-tal polisanmälningar gjorts. Foto: SVT

Ett 60-tal narkotikabrott på festival

Uppdaterad
Publicerad

Hittills har ett 100-tal anmälningar om brott gjorts i samband med Emmabodafestivalen. Omkring 60 av dessa är misstänkta narkotikabrott.

– Att man på en festival tar så många tycker jag är anmärkningsvärt, säger Stefan Söderholm, presstalesperson för polisen region syd.

Emmabodafestivalen började i onsdags och avslutas under lördagen. Det har sålts drygt 11 000 biljetter till festivalen.

emmabodafestivalen15

Det 60-talet anmälda narkotikabrotten handlar framför allt om innehav och eget bruk. Alla som misstänks ha varit påverkade har fått lämna urinprov på plats eller på polisstationen. I några fall har även langning förekommit, enligt polisen.

Poliser på plats

– Vi har haft poliser på plats hela tiden men även ordningsvakterna har varit uppmärksamma och hållit ögonen öppna, säger Stefan Söderholm.

Varför så många narkotikabrott på just denna festival?

– Det kan egentligen inte jag bedöma men festivaler är olika, har olika musik och attraherar olika grupper, säger Stefan Söderholm.

Totalt handlar det om ett 100-tal polisanmälningar. Det ska även ha förekommit en hel del stölder av mobiltelefoner och från tält.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

emmabodafestivalen15

Mer i ämnet