Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Ett dussin elsparkcyklar som ska ha varit felparkerade och utgjort trafikfara för framförallt cyklister har beslagtagits av Växjö kommun. Företaget har ungefär två veckor på sig att betala och lösa ut sina elsparkcyklar. I annat fall så skrotas dem. Foto: SVT/Ricardo Garcia

Här hamnar de beslagtagna elsparkcyklarna – på bilskroten i Växjö

Uppdaterad
Publicerad

Drygt en vecka efter företagets plötsliga etablering i Växjö har tolv elsparkcyklar beslagtagna av Växjö kommun. De förvaras i en container på Växjö Bildemontering i Skir. Företaget har cirka två veckor på sig att lösa ut elsparkcyklarna, annars åker de på skroten.

– De här elsparkcyklarna är GPS-styrda och företaget vet att de står här. För några dagar sedan var de här och ville få ut dem. De hänvisades till kommunen, säger Per-Olof Löfberg, trafikplaneringschef på Växjö kommun.

500 kronor styck

Elsparkcykelföretaget med huvudsäte i Norge har bett om information från kommunen om hur de ska gå tillväga för att få tillbaka sina elsparkcyklar.

– De ska betala 500 kronor styck, visa kvitto på att betalningen är gjord och kunna legitimera sig från företagets sida, säger Per-Olof Löfberg.

Skörden fortsätter

Elsparkcyklar som Växjö kommun anser är felparkerade och utgör trafikfara kommer att fortsätta plockas in. Dessa förvaras i en månad och skrotas om företaget inte löser ut dem.

– När det gäller de här tolv så har företaget ungefär två veckor på sig att komma hit och betala, säger Per-Olof Löfberg, trafikplaneringschef på Växjö kommun.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Stefan Andersson tröttnade på felparkerade elsparkcyklar så han gav sig ut för att flytta på dem. Foto: SVT

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Elsparkcyklar i Växjö

Mer i ämnet