Här och precis i utkanten av Ljungby vid Lagan kan det bli betesmark för får och kanske hästar.Och förslaget det kommer från en kommuninvånare. Foto: SVT/Jan-Eric Lundberg

Betande djur mitt i Ljungby kan bli verklighet

Publicerad

Får och hästar nära centrum i Ljungby kan bli en verklighet inom kort. I ett förslag till politikerna från en kommunivånare så föreslår hen att man låter djur – till exempel får och hästar – beta på kommunal  mark som riskerar att växa igen. Och Ljungbys politiker tyckte att förslaget var så bra så att man nu tittar närmare på saken.

Lars-Ove Johansson (C) är ordförande i tekniska nämnden i Ljungby och han tycker att förslaget är bra.

– Tanken är att detta ska bli lite som en win win effekt, för det kostar ju för oss att hålla landskapet öppet också, säger han.

Om utredningen kommer fram till att man vill gå vidare med förslaget så kommer det ändå ta minst ett år innan djuren kan finnas på plats. Eftersom de aktuella fälten ligger så nära bebyggelse så finns det av naturliga skäl inga hagar. Allt måste förberedas och hägnas in.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.