EU/Mörbylånga – Hedh nominerad till årets parlamentariker

Uppdaterad
Publicerad

Europaparlamentarikern Anna Hedh (s) från Mörbylånga har nominerats till årets parlamentariker i hälsofrågor. ”Jag trodde det var fel först, när man jobbar med alkoholfrågor så är det inte första man tänker på att man ska bli nominerad”, säger hon.

Det är tidningen the Parliament Magazine som har Anna Hedh som en av tre kandidater. Och hon har nomineras för sitt arbete kring alkoholfrågor.

– Den här nomineringen är ett erkännande för att mitt arbete. Jag är jätteglad över att folk har märkt hur mycket jag har jobbat med alkoholpolitiken. Jag har lagt ändringsförslag, jag har hållit seminarier och har sett till att debatten varit levande, säger Anna Hedh.

Omröstningen sker sedan bland parlamentariker, deras assistenter samt tjänstemän i Europaparlamentet. Vinnaren ska utses den 9 oktober.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.