Explosion väckte bostadsområde i Växjö

Uppdaterad
Publicerad

Värends räddningstjänst ryckte under natten till fredag ut till Vintervägen i Växjö efter larm om en explosion. Polisen utreder nu allmänfarlig ödeläggelse.

Boende på Vintervägen på Väster i Växjö väcktes strax innan klockan 01 av en smäll, och på en parkeringsplats intill vägen kunde räddningstjänsten konstatera att en personbil fått motorhuven uppfläkt och ena rutan spräckt.

– Vi kunde inte ses någon rök men någonting har smällt rejält, så är det, säger Anders Altberg, insatsledare.

Växjö

Utreds som allmänfarlig ödeläggelse

Enligt polisen tycks ett okänt föremål ha detonerat under eller intill bilen, som stod parkerad i närheten av ett flerfamiljshus.

– Men det har inte funnits någon spridningsrisk till närstående byggnad, säger Kim Hild som är presstalesperson vid polisen i region Syd.

Bilen är nu beslagtagen för teknisk undersökning och polisen har upprättat en anmälan om allmänfarlig ödeläggelse. I nuläget finns ingen misstänkt gärningsperson.

När räddningstjänsten anlänt hade omkring 60-70 boende i området samlats på parkeringsplatsen. Ingen person kom till skada under själva smällen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Växjö

Mer i ämnet