Fler ambulanser kommer rulla i västra Kronoberg under sommaren sedan regionen fått dispens för dygnstjänstgöring. Foto: Janerik Henriksson/TT

Extra ambulanser i Ljungby när personalen får jobba hela dygn

Publicerad

Region Kronoberg har fått dispens för dygnstjänstgöring i ambulanssjukvården i sommar. Nu kommer fler ambulanser kunna bemannas.

Bakgrunden till regionens ansökan om dispens är att akuten på Ljungby lasarett har stängt på nätterna under sommaren eftersom man inte har personal för att bemanna den. Det gör att fler ambulanser behöver täcka upp de västra delarna av Kronoberg på nätterna.

– Nu kan vi bemanna ytterligare ambulanser i länet och dessutom ha stationerade ambulanser i alla kommuner, säger Fredrik Dahlberg, verksamhetschef för ambulansen.

Ambulanserna finns på plats från och med den 15 juli. Fram till dess omfördelas resurser från östra delen av länet för att förstärka Ljungby på nätterna.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.