Att erbjuda testning i Borgholm är en del av region Kalmars ”Ölandsförstärkning” inför turistsäsongen, som drar i gång i och med påskhelgen. Foto: TT

Extra öppet för covidprovtagning i Borgholm under påsken

Uppdaterad
Publicerad

I påsk utökar regionen möjligheten att provta sig för covid-19 på hälsocentralen i Borgholm. Anledningen till det är bland annat att man inte vill halka efter i provtagningen samt att folkmängden på Öland förväntas öka från och med påskhelgen.

– För det första är det inte en vanlig helg, utan en långdragen helg. Hade vi stängt ner helt hade det blivit ett stort glapp. Samtidigt har vi en rätt så tråkig smittspridning i länet och då får det inte ta för lång tid, säger testsamordnare Anderas Delphin.

Han menar också att man generellt arbetar med att stärka upp tillgängligheten att covidtesta sig på Öland. Hittills har möjligheterna på Öland varit sämre än i andra delar av länet.

”Ska Ölandsförstärka”

Andreas Delphin, tror inte att antalet turister i sommar kommer minska nämnvärt och nu arbetar regionen med att bland annat förbättra covidprovtagningen på Öland.

– Den säsongen brukar ju dra igång just vid påsk och det kommer nog vara likadant i år. Definitivt kommer vi se en ökning av populationen där.

I dagsläget kan man endast provta sig via assisterande provtagning på hälsocentral.

– Vi är på gång med egenprovtagning på fler ställen som en del av vår Ölandsförstärkning, säger Andreas Delphin.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Corona i Kalmar och Kronobergs län

Mer i ämnet