Få vet vem som styr över sjukvården – nu ska SVT granska regionerna

Publicerad

Få vet vem det är som styr över hälso- och sjukvården i vårt land. Vi begav oss ut på stan, i Växjö och Kalmar, för att se om folk kände igen sina styrande politiker i regionen.

År efter år nämns sjukvården som en av Sveriges viktigaste frågor. Men bara fyra procent av befolkningen tycker att regionvalet är viktigast, det visar en Novusundersökning som SVT:s Uppdrag granskning har gjort tillsammans med SVT:s lokala redaktioner.

Knappt hälften vet vem som styr i sin region – och fyra av fem kan inte säga namnet på en enda regionpolitiker, visar undersökningen.

Vården – Val 2022

SVT Nyheter Småland ska granska regionernas arbete de kommande veckorna, tillsammans med Uppdrag granskning. Vi gav oss ut på stan i Växjö och Kalmar, för att se om någon kände igen de styrande politikerna – se mer i klippet.

Har du tips på vad vi borde granska? Kontakta redaktionen på smaland@svt.se

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Vården – Val 2022

Mer i ämnet