Region Kalmar län varnar för falska smittspårare. Foto: Lisa Liljefors/SVT

Falska smittspårare försöker lura till sig kontouppgifter

Uppdaterad
Publicerad

Region Kalmar län går nu ut och varnar för att det finns falska smittspårare som försöker få personer som de ringer upp att lämna ut sina kontouppgifter.

Regionen har fått veta att personer som bor i länet har fått samtal från någon som säger att de ringer från smittspårningsenheten. Den falske smittspåraren meddelar att de finns ett konstaterat fall av covid-19 och att den på andra sidan luren har varit i närheten av den personen och måste blir testad.

Påstår att testet kostar pengar

Uppringaren påstår att det kosta pengar att testa sig och att den behöver kontouppgifter för att kunna skicka testmaterial.

Corona i Kalmar och Kronobergs län

Nu vill Region Kalmar län varna för att det här förekommer och påminna om att det alltid är kostnadsfritt att testa sig för covid-19. Länets smittspårare skulle aldrig begära ut kontouppgifter.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Corona i Kalmar och Kronobergs län

Mer i ämnet