Foto: Privat

Familj från Ljungby var på väg till La Rambla

Uppdaterad
Publicerad

Malin Falk Rosholm från Ljungby var på väg till La Rambla när hon fick veta att det skett en misstänkt terrorattack just där.

– Vi var på stranden när attacken hände men det var när vi sen satt på bussen som jag fick en flash i mobilen om att en vit skåpbil kört in i folkmassan, säger Malin Falk Rosholm.

Det var strax efter klockan 17 på torsdagseftermiddagen som den misstänkta terrorattacken skedde, hittills har 13 personer dött och omkring 100 har skadats.

Malin Falk Rosholm från Ljungby är på semester i Barcelona med sin familj och när vi når henne via telefon på fredagsförmiddagen har de ännu inte tagit sig ut på Barcelonas gator, men planerar att göra det under dagen.

– Det är klart att det är jätteotäckt och stämningen är obehaglig men vi måste ta oss ut, säger hon.

Skulle åkt till La Rambla

Malin och hennes familj satt på bussen på väg till en matmarknad på La Rambla för att äta när de fick veta vad som hänt.

– I bussen hade nog inte folk fattat vad som hänt, men sen började folk ta upp sina mobiler, berättar hon.

Skulle splittrats

De har ett boende nära La Rambla och fick gå en lång omväg för att ta sig hem eftersom gator spärrades av och folk evakuerades.

– När vi var på stranden pratade vi om att några av oss skulle ge sig av i förväg, men så bestämde vi att vi skulle vänta in varandra och nu är vi glada över att vi var tillsammans, berättar hon.

Hade pratat om terrorattacker

De senaste åren har flera terrorattacker skett i städer i Europa och Malin och hennes familj hade pratat om att något kunde ske i Barcelona.

– Men vad är oddsen för att det händer när vi är här. Det var inte så här vi hade tänkt att det skulle bli, säger hon.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.