Fängelse för 19-åring efter våldtäkt mot barn

Uppdaterad
Publicerad

En 19-årig man döms till fängelse i närmare två år för våldtäkt mot barn. Händelsen inträffade i Kalmar i början av året.

Mannen och den 14-årige flickan hade träffats via sociala medier. Första gången de sågs i verkligheten följde hon med honom hem till en släktning. Där tvingade han sedan henne till sex inne på en toalett. I förhör har flickan berättat hur hon gråtit och upprepade gånger sagt nej. Mannen ska också ha hållit fast henne. Hon har också berättat att hon mått mycket dåligt psykiskt efter händelsen och att hon har mardrömmar.

Inte förstått att hon var 14

Mannen nekar till att ha haft sex med flickan och säger sig inte heller ha förstått att hon bara var 14 år. Han menar istället att flickan var den som ville ha sex med honom men att han nekade henne.

I domen skriver tingsrätten att flickan har redogjort detaljerat för det som hänt och att hon anses mycket trovärdig. Därför väljer rätten att döma mannen till fängelse i ett år och tio månader.  Mannen ska också betala ett skadestånd på 130 000 kronor till flickan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.