Två män har dömts för rån efter att de lämnade en man naken och blodig på tågstationen i Västervik. Foto: SVT

Fängelse för brutalt rån i Västervik – lämnades blodig och naken

Publicerad

En man lämnades naken på stationen i Västervik med ett blodigt öga och en knivskada på benet. Nu har två män dömts för det brutala rånet.

Det var i juni i år som tre män träffades på tågstationen i Västervik. En av dem hade blivit ditlurad för att de andra två skulle sätta honom på plats.

För polisen har mannen berättat att han direkt när han kom in på stationen fick ta emot två knytnävsslag av en man i 50-årsåldern och en man i 30-årsåldern. Han trycktes ner mellan två bänkar och fick flera hårda slag som skadade hans öga. När han föll till marken sparkade och trampade de två männen på hans huvud.

Svepte in sig en en soppåse

Han har också uppgett i förhör att han blev ombedd att klä av sig naken och att den yngre mannen skar honom med en kniv rakt över låret. Innan de båda gärningsmännen lämnade stationen tog de med sig hans kläder, pengar, telefon och hans bankkort.

Mannen hittade en soppåse som han tog på sig. Han fick sedan hjälp av två kvinnor att ringa polisen.

Kniv med blod på

De två männen greps av polisen senare samma kväll, de hade flera av mannens tillhörigheter och den yngre mannen kunde peka ut vart han hade slängt kniven. På den fanns blod från den misshandlade mannen.

Tingsrätten konstaterar att mannens berättelse framstår som trovärdig och att det stämmer överens med vad vittnena har berättat.

Fängelsestraff

Den äldre mannen av de två har erkänt att han slagit honom med tre slag men inget mer. Den yngre mannen har medgett att han armbågade honom men att det inte var mer än så. Han har inte kunnat förklara hur blodet hamnade på kniven.

De båda männen döms för rån. Den yngre mannen döms även för grov stöld och olovligt förfogande. Straffet blir två års fängelse, respektive 2,5 års fängelse.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer