Foto: Bilder ur polisens förundersökning

Fängelse för stöld av jaktvapen

Uppdaterad
Publicerad

Det blev fängelse för de sex personer i 25-årsåldern som stått åtalade misstänkta för grov vapenbrott och grov stöld från en villa i Väckelsång i Tingsryds kommun.

Inbrottet inträffade i augusti i år. Tre av de nu dömda personerna ska ha brutit sig in i villan och stulit bland annat fem jaktgevär med tillhörande ammunition och en motorcykel.

Erkänt delar av det de döms för

En av gärningsmännen är släkt med de boende i huset och utnyttjade sin kunskap om huset för att ta sig in i vapenskåpet. Hon pekades i förhör ut som drivande bakom brottet och döms nu till fängelse i två år och nio månader. En av männen döms till tre års fängelse. Båda har erkänt delar av det de åtalas för.

Övriga döms till fängelsestraff av varierande längd.

Sälja vidare vapen

Tingsrätten anser dem skyldiga till grov stöld, grovt vapenbrott, ringa narkotikabrott, och dopningsbrott.

I förhör har det kommit fram att vapnen stals för att säljas vidare till kriminella. Något som gör att rätten anser att samtliga ska dömas till fängelse.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.