Ett utbrott av covid-19 bland elever har gjort att Färjestadens högstadium nu har fått övergå till distansundervisning. Foto: Mörbylånga kommun

Högstadieskola på Öland stänger efter ökad smittspridning

Uppdaterad
Publicerad

Färjestadens högstadium på Öland går över till distansundervisning under resten av vecka 42. Anledningen till detta är att smittspridning av covid-19 har uppstått bland ungdomarna.

Eleverna på skolan uppmanas att begränsa sina kontakter till de i sitt eget hushåll samt att pausa alla fritidsaktiviteter och andra sociala sammankomster, skriver Mörbylånga kommun på sin hemsida. De bör också testa sig för covid-19 varannan dag veckan ut.

Enligt Lena Rickardsson, rektor på skolan, har 15 till 20 elever varit smittande i covid-19 sedan en och en halv vecka tillbaka.

Mörbylånga

– Vi tar vårt ansvar och går över till distans den här veckan, säger hon.

Symptomfri tillbaka i nästa vecka

Alla symptomfria elever välkomnas tillbaka på måndag, vecka 43, till ordinarie undervisning. Skulle situationen ändras kommer ett nytt beslut att tas innan dess.

– Vi vill ha eleverna på plats nästa vecka för på måndagen och tisdagen börjar vi vaccinera de som har gett grönt ljus för det, säger Lena Rickardsson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Mörbylånga

Mer i ämnet