Farlig arbetsplats

Uppdaterad
Publicerad

En man har uppmärksammat flera faror på den arbetsplats i Moheda där Vegbyskolan rivs.

– Då ser jag riktigt allvarliga fällor både för vuxna och barn, stup på flera meter där både barn och vuxna kan skada sig allvarligt, så beskriver Marcus Söderström för Smålandsnytt hur det såg ut när han igår gick förbi platsen där man river Vegbyskolan i Moheda.

Ord står mot ord
På rivningsfirman säger man att allt var ordentligt inhägnat när de lämnade för helgen i onsdags. Vad som kan ha hänt sen dess vet man ingenting om.

Marcus Söderström hävdar att det inte bara var i helgen som det har varit lätt för barn att ta sig in, så har det sett ut många gånger tidigare säger han.

Här står ord mot ord, för dom som jobbar för rivningsfirman i Moheda säger att det inte är sant, arbetsplatsen har varit väl inhägnad. I övrigt vill man inte ge några kommentarer.

Kommunen ska undersöka saken
På Alvesta kommun, som ansvarar för rivningen, säger Ulf Arvidsson, förvaltningschef att man nu ska försöka få klarhet i vem som har rätt och vad som kan göras.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer