Foto: Cecilia Ekströmer, SVT

Färre inlagda covidpatienter i Kronoberg – fler i Kalmar län

Uppdaterad
Publicerad

Den senaste veckan har antalet inlagda patienter med covid-19 fortsatt sjunka i Kronoberg. I Kalmar län däremot så har antalet ökat – och man har återigen patienter som vårdas på intensiven.

I Kronoberg kan man se att trenden från de föregående veckorna håller i sig. Sedan förra måndagen har antalet inneliggande patienter minskat från 19 till 14, och precis som förra veckan så vårdas inga patienter med covid-19 på IVA.

I Kalmar län däremot ser man en ökning sedan förra veckan. Då vårdades 38 patienter med covid på sjukhus, idag är den siffran 41. Dessutom vårdas tre personer på IVA.

Corona i Kalmar och Kronobergs län

692 döda

Dödsfallen i Kronoberg ligger nu på sammanlagt 372, en ökning med tre personer sedan förra veckan. I Kalmar har siffran ökat från 303 till 320 dödsfall med bekräftad covid.

Att den statistiska ökningen i Kalmar är så stor beror på eftersläpningar i rapporteringen till folkhälsomyndigheten. Den faktiska dödssiffran som regionen rapporterat den senaste veckan är tre personer.

KLIPP: Siffrorna visar – intresse för vaccin störtdyker

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Corona i Kalmar och Kronobergs län

Mer i ämnet