Lisa Hennig är initiativtagare till gruppen Foto: privat/SVT

Facebookgrupp fortsätter sökandet efter 17-åringen: “Vi ger inte upp”

Publicerad

I julhelgen bildades en grupp på Facebook för att fortsätta leta efter den försvunne 17-åringen i Ljungby. Många vill hjälpa till och gruppen har nu över 2000 medlemmar.

– Det behövdes en plattform för att organisera olika sökinsatser. Vi har nu kunnat skicka ut en grupp varje dag och varje grupp har med sig en patrullledare, säger Lisa Hennig, en av initiativtagarna till gruppen. 

Grupperna, som brukar bestå av ett 20-tal personer, prioriterar områden som inte sökts igenom tidigare och markerar sedan dem på en karta med hjälp av GPS. Personer med specialkunskap med till exempel drönare och terrängfordon har också anslutit sig till gruppen.

Kommer söka på helgerna

Men det är inte helt lätt för dem att veta exakt var de ska söka eftersom de inte får tillgång till varken Missing people eller polisens kartor, men enligt Lisa Hennig känner de till flera områden som inte sökts igenom alls och områden där man inte sökt så långt in i skogen. 

Hur långe kan ni hålla på att söka i den här gruppen? 

– Vi ger inte upp. Vi slutar inte leta för målsättning är att hitta honom. Även om vi när folk börjar jobba igen inte kan skicka ut en grupp varje dag, så kan vi ta vara på helgerna. Vi kommer att försätta eftersom det finns folk som vill fortsätta leta.  

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Försvunnen 17-åring i Ljungby

Mer i ämnet