Sju till sjukhus efter misstänkta överdoser i Växjö

Uppdaterad
Publicerad

Totalt sju personer har fått föras till sjukhus i Växjö idag efter att de blivit sjuka av misstänkt narkotika. Vid ett tillfälle föll fem personer ihop och kräktes vid diakonicentrum i centrum.

De fem som insjuknade samtidigt har förts till sjukhus med ambulans och sjukvården betecknar deras skador som lindriga, uppger polisen i ett pressmeddelande.

– De här personerna har rökt något och sedan hastigt insjuknat, säger polisens presstalesperson Robert Loeffel till SVT.

Växjö

Sju personer

Polisen har upprättat en anmälan om vållande till kroppsskada.

Vad får er att tro att det inte handlar om en enskild händelse?

– Det har inkommit ytterligare två personer till sjukvården i dag med liknande symptom, säger Robert Loeffel.

Enligt Region Kronoberg är det två kvinnor och fem män, mellan 35 och 60 år, som drabbats. Tre av dem var kvar för observation under torsdagseftermiddagen.

”Fulknark”

Polisen misstänker att det rör sig om droger som ”vid minsta feldosering kan försätta brukaren i allvarligt sjukdomstillstånd”.

– Vi vill varna missbrukare att det finns vad vi kallar fulknark i omlopp. Det är preparat som inte behöver vara det som de är vana vid, eller en annan koncentration.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Växjö

Mer i ämnet