En minnesplats har skapats på platsen där mannen hittades. Foto: SVT

Fem unga män döms efter knivmordet i Berga

Uppdaterad
Publicerad

Fem män, varav en man under 18, döms efter valborgsmordet i Berga i Kalmar den 30 april. Två döms till mord och tre män döms till grov misshandel.

Bara några dagar efter mordet häktades fyra män misstänka för mordet på en man i 25-årsåldern. Två misstänktes då för mord och två för grov misshandel.

I augusti åtalades även en 17-årig man, misstänkt för mordet. Nu döms han till fyra års sluten ungdomsvård för mordet. Även en 23-årig man döms för mordet och får 16 års fängelsestraff. De övriga tre männen som är mellan 19 och 20 år döms till två års fängelse för grov misshandel.

Morddömda kända sedan tidigare

Båda männen som blivit dömda för mordet är kända hos polisen sedan tidigare. 23-åringen har blivit dömd för bland annat misshandel, narkotikabrott och olaga hot. Senast i oktober förra året dömdes han för ringa narkotikabrott.

Den yngsta mannen, 17-åringen, är sedan tidigare dömd för misshandel och olaga hot.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.