De skrev nya texten till Abba – får uppträda på ABBA-museet

Uppdaterad
Publicerad

Femteklassarna på Gemöskolan i Älmhult skrev en egen text till Abba-åten ”I have a dream”. Den nya låten blev så bra att eleverna nu får åka till Stockholm för att framföra låten på Abba the Museum.

– Det var 48 elever som stod och hoppade upp och ner här när vi fick beskedet, säger musikläraren Madeleine Crona.

Gemöskolan är en av cirka 300 skolor runt om i landet som deltagit i ett musikprojekt i Linnéuniversitetets regi där eleverna omarbetat texten till den gamla Abba-låten. Detta för att uppmärksamma 30-årsjubileet av barnkonventionens instiftande den 20 november.

Hur gick det till när ni tog fram den ny texten?

– Eleverna fick jobba enskilt eller i par och skriva ner förslag på en egen vers. Sedan skrev vi ihop det till en gemensam låt, berättar Madeleine Crona.

Vad säger barnen om vinsten?

– De är jätteglada. De har gjort ett fantastiskt jobb och tagit det väldigt seriöst. De har lärt sig om vad barnkonventionen innebär och blivit väldigt sammansvetsade som grupp.

Den vinnande låttexten

Vi har en dröm

Vi har en dröm. Som kan bli sann

Om världens folk hjälper varann

Vi barn har rätt till sjukvård, få växa och må bra.

Få lära oss i skolan och skratta varje dag

Vi har rätt att leva, utan krig och vapen i vår värld

Vi har rätt att leva, ha någon vuxen som kan finnas där

Ja vi är barn. Och framtiden

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.