Skördeparaden ringlade genom Färjestaden. Foto: SVT

Final för skördefesten på Öland

Publicerad

Det blev som vanligt tjockt på Ölandsbron när skördefesten gick mot sitt slut under söndagseftermiddagen. Men för dom som beslutade att skjuta på hemfärden fortsatte festen.

Jordbruksmaskiner,veteranbilar, cyklar och diverse fordon körde i den årliga avslutningsparaden längs Storgatan till hamnen i Färjestaden under söndagseftermiddagen.

Många kom för att njuta, inte minst av det fina höstvädret. Talare var näringslivsutvecklare Susanne Bredesjö Budge från Mörbylånga kommun som summerade skördefesten.

– Det har varit otroligt mycket människor på ön som vanligt, och vädret har också varit fantastiskt som vanligt. Öland har bjudit på sitt allra bästa.

Går det att utveckla skördefesten mer nu?

– Vi behöver inte slå knut på oss själva det är väldigt bra som det är. Vi har har hållit på i över 20 år och vi har det genuina. Det handlar om skörden, konsten och kulturen. Det behöver inte vara märkvärdigare än så.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer