Smittan tros komma från fredagens skolmat. Foto: TT

Fler personer har insjuknat i magsjuka i Gamleby

Uppdaterad
Publicerad

Under söndagskvällen och natten till måndag har ännu fler personer i Gamleby insjuknat i magsjuka.

– Det är familjemedlemmar till barn som redan varit sjuka och även skolpersonal, som nu blivit sjuka, Man kan misstänka vinterkräkvirus men vi utesluter ännu ingenting. Ett vinterkräksvirus kan till exempel ändå vara födoämnesburet från början, säger Carolina Stalebrant, miljöchef.

Det var under helgen som ett 30-tal elever på Åbyängskolan insjuknade i magsjuka. En orsak till smittan tros vara hamburgarna som serverades som skollunch under fredagen. Provtagningarna på maten är dock ännu inte klara och Västerviks kommun fortsätter utredningen för att få klarhet i vad som orsakat smittspridningen. Åbyängskolan är dock öppen som vanligt under måndagen.

– Vi har haft ett stormöte nu på morgonen och är glada över att kunna ha tillräckligt med personal på plats för att kunna fortsätta bedriva undervisning under dagen, säger Catarina Brunnberg, rektor på Åbyängskolan.

Skolan har satt in åtgärder i form av extra städning och noggrann handhygien för att undvika att smittan sprids vidare till de personal och barn som finns på skolan.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer