Bilden är från ett annat sammanhang. Foto: TT

Nya vårdplatser för hjärtpatienter i Oskarshamn

Publicerad

I dag får Oskarshamns sjukhus två nya hjärtintensivvårdplatser, då hjärtintensiven flyttar till medicinkliniken. Det är en dubblering av antalet platser för akut hjärtvård.

– På så sätt får vi en liknande organisation som Västerviks sjukhus har, säger Birgitta

Birgitta Hjalmarsson, sjukhuschef Oskarshamns sjukhus. Foto: Privat

Hjalmarsson, sjukhuschef på Oskarshamns sjukhus, och tillägger att det ser ungefär likadant ut på många andra håll i landet.

Birgitta Hjalmarsson säger att patienter kommer få samma vård som tidigare, men hon kan se en särskild fördel med den nya organisationen.

– Här kan vi följa samma patient under en längre period på samma enhet.

Fler sköterskor anställs

Omflyttningen och det faktum att det blir två nya platser för patienter med akuta hjärtsjukdomar innebär att det kommer krävas mer personal – både sjuksköterskor och undersköterskor. Men hur många nya tjänster det handlar om kan sjukhuschefen inte svara på i dag.

Enligt Birgitta Hjalmarsson försvinner det inte några vårdplatser från andra avdelningar på grund av den här utökningen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.